Alla älskar WordPress

Marknaden fick 2003 se släppet av WordPress. Idag Är det den fundamentala byggstenen i över 60 miljoner sajter av alla sorter, men ursprungligen var det tänkt som ett redskap för bloggare. MySQL är databasen som används, programmeringsspråket heter MySQL. Eftersom all redigering sker i verktygets interface är FTP klienter onödiga.

Bli känd på nätet

Det existerar stor potential till att skapa kontakter med hjälp av viral marknadsföring. Sociala mediers funktion inom marketing har därför vuxit till en fundamental bricka i spelet om exponering. Trots att Facebook är överlägset sett till användarantal så har även LinkedIn kommit att få stor betydelse. Om man tänker exponera sin verksamhet i en speciell yrkesinriktning eller skapa fackmässiga relationer så är just LinkedIn enormt användbart.

Plugins – nybörjarens bäste vän

Vilka insticksprogram till WordPress är effektivast? Svaret är såklart att det inte existerar något korrekt och övergripande sätt att säkerställa detta. Samtliga behov kan däremot tillfredsställas med hjälp av det enorma utbudet. Oavsett om man vill ha ökad funktionalitet eller hjälp att integrera ett speciell utseende på sidan, kan ett kraftfull tilläggsprogram snabbt ge det som efterfrågas.

Rätt tema – Skillnaden mellan succé och fiasko?

Det är vanligt att användare fastnar för ett grafiskt trevligt tema när man skall bygga webbplatser, men å andra sidan bör man tänka på hur välbyggt temat är. Anpassning till mobil är betydelsefull för exponeringen, och de flesta wordpressteman går att anpassa efter önskemål. Det är inga problem att hitta kostnadsfria teman till WordPress som går att testa före man gör sitt val.